Forbrukslån

Forbrukslån er et lån man opptar fordi man i en periode trenger likviditet, som man også kan kalle kontanter. Trenger du likviditet trenger du kontanter. De fleste som tar opp et forbrukslån gjør dette fordi de håper på å betale ned forbrukslånet før de faktisk betaler det ned ved å følge nedbetalingstiden. Man ser for seg at man tjener en inntekt i fremtiden som skal innfri dette forbrukslånet. Forbrukslån er som regel gitt uten sikkerhet i form av pant i fast eiendom eller kausjon fra en annen person.

Rente

De fleste ønsker ikke å oppta lån med høye renter. Det er derfor en høyere terskel for å ta opp et kredittkortlån sammenlignet med et forbrukslån. Betingelsene for alle lån varierer. Har du et lån som du betaler veldig mye på er dette hardere eller tøffere betingelser enn lån du betaler litt mindre i rente på. Kredittkort er ofte sett på som de verste lånene. Det skyldes også at betingelsene for et kredittkort er dårligere, dvs at renten er høyere enn på andre lån, som huslån. Forbrukslån fra Comparo.no er bedre enn kredittkortlån. Deretter følger billån som ofte har en lavere rente enn forbrukslån. Til sist finner vi huslån. De er de aller billigste lånene.

Rente på forbrukslån varierer veldig mye

Det er alt fra rundt 25% til så lavt som 6-7%. Bankene tar en høyere rente når risikoen er høyere. Får du et lån med høy rente betyr det at banken ser på deg med høyere risiko for å få lånet tilbakebetalt, siden man ikke kan inndrive lånet ved å selge sikkerheten. Hadde det vært sikkerhet på lånet, som et hus, kan banken ta veldig lav rente fordi de vet at pengene får de tilbake uansett. Får de ikke pengene tar de bare huset og selger det.

Søk forbrukslån hos Loans.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *